Takbyte

Att byta tak är en av de större renoveringarna du kan göra på ditt hus. Därför finns det en hel del viktiga aspekter att ta med.

Läs mer

Att byta tak

Att byta tak är en av de större renoveringarna du kan göra på ditt hus. Därför finns det en hel del viktiga aspekter att ta med.

Livslängden på ett tak av betongpannor eller tegel ligger mellan 30 - 40 år beroende på hur utsatt dit tak är för väder och vind. Ytskiktet på takpannorna slits med åren, i synnerhet under vinterhalvåret när fukt, frost, vind samt regn & snö är mer förekommande. Tak i norrläge med vegetation omkring tenderar att bilda avlagringar & mossa snabbare vilket drastiskt minskar takpannans livslängd pga frostsprängning.

Undertaket är minst lika viktigt för att hålla ditt hem tätt. Undertaket stoppar snö, regn och kondensvatten från att tränga in i konstruktionen och vindsutrymmen. Likt takpannorna är undertakets syfte att föra ner vatten till hängrännorna. Undertaket består ofta av råspont och takpapp. Enklare lösningar av plywood eller plyfaskivor förekommer. Ventilation vid takfot och nock är viktigt för att undvika mögelangrepp på vinden.

Om du upptäcker röta eller inträngning av vatten från vinden i din fastighet är det dags att påkalla hjälp omgående av en expert för en bedömning.

Ed & Benjaminsson arbetar enbart med material av högsta kvalitet för att våra kunders tak skall få ett långt, säkert och hållbart liv.

Kontakta oss

Nyfiken på vad vi kan hjälpa till med? Du kan ringa, maila eller fylla i vårt kontaktformulär så hör vi av oss inom kort.

Tack!

Vi kontaktar dig så snart vi kan.
Oops! Något gick fel.